Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinoć. 13. srpnja 2016. godine, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina je s početkom u 18.30 sati održan treći susret čitateljskog kluba na kojemu smo raspravljali o ovomjesečno odabranoj knjizi koju smo čitali.

Riječ je o romanu “Frida ili o boli” poznate hrvatske spisateljice Slavenke Drakulić. Knjiga je pobudila veliko zanimanje, a utisci o knjizi su bili pozitivni. Sama rasprava je bila dinamična. Roman pripada ciklusu autobiografske, biografske autiričine pripovjedne proze.

Roman se bavi nekim dijelovima života slavne meksičke slikarice Fride Kahlo, ima biografskih elemenata . Posebno se ističe aspekt boli koja Fridu prati tijekom cijelog života, bila joj je suputnica sa kojom se morala nositi.

Idući susret čitateljskog kluba je 09.08.2016. ( drugi utorak u mjesecu) s početkom u 18.30 sati.

Knjigu koju smo odabrali za idući susret je roman “Oproštajni valcer” Milana Kundere. Radnja je smještena u neimenovane toplice – lječilište. Knjiga se bavi iluzijama, ljubavlju, ljubomorom,zločinom, krivnjom, smislom produženja ljudske vrste. Pisac kroz komičnu atmosferu izražava svoje stavove o čovjeku i životu.

“Knjiga nije predmet. Ona je čarolija. Dobre knjige moraju putovati iz ruke u ruku. Na tom putu uvijek se nešto zanimljivo događa s ljudima i knjigama. Prepoznavanje, ljubav ili mržnja, razumjevanje, otkrivanje novoga i nepoznatoga, a katkad i staroga i poznatoga.” (Melita Rundek)

Čekamo vas u knjižnici. Pridružiti nam se možete uvijek!

Skip to content