Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Gradskoj je knjižnici i čitaonici, u utorak 01. 08.2017. obilježen Dan prijateljstva.

Međunarodni se dan prijateljstva obilježava 30.07. i to od 2011. godine kada ga je proglasio UN.

Generalna je skupština UN-a proglasila dan prijateljstva s idejom da prijateljstvo između naroda, zemalja, kultura i pojedinaca može potaknuti napore za mir i graditi mostove između zajednica.

Osim toga, ovim se danom priznaje i značaj prijateljstva kao plemenitog i vrijednog osjećaja u ljudskim životima. Tako smo i u Knjižnici promicali prijateljstvo kao jedan od najbitnijih odnosa među ljudima.

Radionica se temeljila na knjizi Prijateljstvo, Marie- Claude Neyret u kojoj smo pronašli razne priče i citate o prijateljstvu, a djeci se najviše dojmila izreka Muhameda Alia koji je rekao “prijateljstvo je najteža stvar na svijetu za objasniti.

To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio što je smisao prijateljstva, uistinu nisi ništa naučio. ” Poslije čitanja uslijedio je razgovog o prijateljstvu, djeca su otkrila kako oni pronalaze prijatelje i što za njih znači prijateljstvo.

Uz to su na papir precrtavali svoju ruku, a na prstima napisali 5 razloga zašto vole svoje najbolje prijatelje.

Na papirima smo mogli pronaći raznolike razloge, poput toga da vole svoje prijatelje jer im s njima nikada nije dosadno, maštoviti su, dobro slušaju do toga da dijele s njima čokoladu.

Osim što smo razgovarali o prijateljstvu i starim prijateljima, radionicama smo u Knjižnici stekli i nove.

Skip to content