Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“, povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018. posjetila su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina


Već tradicionalno, povodom Mjeseca hrvatske knjige, djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“, posjećuju Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

U pratnji odgajateljica i knjižničarke, djeca su se upoznala s prekrasnim knjižničnim prostorom ispunjenim policama i knjigama, upoznala su se sa načinom posuđivanja knjiga i dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Putovanje je privremeno završilo na dječjem odjelu za najmlađe gdje je knjižničarka priredila čitanje bajke Pepeljuga uz učestvovanje djece. Dobroj atmosferi i doživljavanju bajke pomogao je lijepi dvorac izrađen na Bajkaonici prošloga četvrtka i bundeva. Djeca su odmah odgonetnula o kojoj je bajci riječ.

Djeca su čula pričanje priče koja uvijek nije imala isti tijek radnje što je donekle i razumljivo jer su se bajke prepričavale na mnogo načina.

Nakon toga, u multimedijalnoj dvorani prikazana im je elektronička slikovnica koja je plijenila pažnju djece.
U međuvremenu, svjetla su se na dječjem odjelu ugasila, svijetlila je samo čarobna bundeva i došlo je vrijeme za razgledavanje mnoštva prekrasnih slikovnica.

Knjižnica je dobila Zahvalnicu Dječjeg vrtića s kojim ima dugogodišnju dobru suradnju.

Atmosferu koja je zaista bajkovita možete „doživjeti“ u fotogaleriji. Posjetite nas i Vi!

I Vaše dijete može uploviti u pustolovinu čitanja jer ima besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content