Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veseli sat Društva „Naša djeca“ Slatina u četvrtak 04. veljače 2016. kreativnom radionicom privukao je iznimno velik broj djece i roditelja.

Članice Društva priredile su djeci i njihovim roditeljima ovoga četvrtka ugodno iznenađenje: kreativnu radionicu izrade leptira pomoću drvene štipaljke i vlažnih higijenskih maramica. Drvene štipaljke mogu postati prave zabavne igračke i to na mnogo načina: jedan od njih je da s pomoću veće drvene štipaljke i vlažne higijenske maramice oblikujete tijelo leptira.

Flomasterima zatim, a još dok je maramica vlažna, vaše dijete iscrta omiljenim bojama oblike koje želi. Boja će se lagano proširiti i prožeti maramicu. Baš poput leptirovih krila. Ako se krila nisu osušila, proces ubrzamo nježnim mahanjem. Na kraju dodamo ticala, oči i sve ono što dječjoj mašti padne na um.

Druga skupina djece i njihovi roditelji uživali su u čitanju slikovnica ili u slaganju oblika pomoću nekoliko kutija kocaka koji su im bili na raspolaganju.

Na kraju je slijedila pjesma koja je veselila djecu, ali ih i poučavala: “Ovako se lijepo (sjedi, igra, crta…)“, a koju je priredila učiteljica Marinela.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content