Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, posjetila su djeca Male škole i skupina „Jabučice“, (predškolci), u pratnji odgajatelja.

Na samom početku susreta, knjižničari su djeci predočili način na koji mogu posuđivati građu koju knjižnica posjeduje i usluge koje mogu koristiti.

Kako skupine čine djeca predškolci ili mala škola, priređena im je još jedna multimedijalna slovarica, ovoga puta u izdanju Artmedie iz Varaždina. Slovarica je multimedijalna igra koja na napredan i djeci prihvatljiv način omogućava učenje tiskanih i pisanih slova, čitanje i pisanje slova i riječi kroz slikovne prikaze, otkrivanje pojmova i glasovnu pomoć.

Predškolcima je priređena i interaktivna multimedijalna vježbenica za učenje brojeva i osnova računanja za predškolski uzrast.. Učenje postaje zabavno kroz različite igre tematskog sadržaja, a na djeci prihvatljivom mediju djeluje i poticajno na razvoj matematičkih i logičkih vještina potrebnih po polasku u školu.

Djeci je za pomoć pri igri s brojevima poslužilo i „blago“ priređeno u posebnim škrinjicama. Kraj radionice djeca su provela istražujući bogat knjižni fond primjeren njihovu uzrastu.

Djeci je poklonjeno članstvo za narednih godinu dana!

Skip to content