Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U utorak, 05. svibnja 2012. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održana je radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta tematskog naziva „Ježeva kućica“.

Odgajateljica Martina Šuntić Rede zanimljivo je i s puno dramatike ispričala priču u stihovima Branka Ćopića „Ježeva kućica“.

Petnaestak djece i roditelja tako su u prvoj pjesmi upoznali slavnog lovca Ježurka Ježića čijim tragom putuje slava. U drugoj pjesmi stiže pismo lisice Mice u kojoj ga ona poziva na gozbu. U slijedećoj Ježurka kreće pred Lijinu kuću kamenog zida u kojoj ga čeka Lija-vrlina čista. Gozba je trajala četiri sata, a Ježurkin trbuh zapeo se kao ratni bubanj. U pjesmi Noć, Ježurka ustaje od stola, utihnu šuma, a sova huknu ratni zov. Dalje se lisica čudi Ježurkinoj upornosti u namjeri da ode svojoj kući, svom najljepšem raju. Lisica ga odluči slijediti vjerujući kako Ježev dom sja obiljem. Uz put susretne vuka, medvjeda i divlju svinju koja bi svoje rođeno gnijezdo dala za pola ručka. Svi žure složno svom cilju, žele vidjeti Ježa – budalu, a kuda prođu, prasak i lom. Ježeva kućica je rupa pod kladom u kojoj je prostirka od suha lišća, a Ježić pliva u sreći i nizašto je ne bi mijenjao. Radi i bavi se lovom te mirno živi pod svojim krovom, a tko živi od skitnje i pljačke i završit će –naopačke!

Djeca su zatim crtala najljepši prizor iz priče. Radovi su im izloženi u predvorju Knjižnice. Ostatak radionice proveden je u pjesmi i dječjim igrama poput: „Ide maca oko tebe“.

Pridružite nam se svakoga utorka i četvrtka u 17,00 sati.

Tekst i fotografije: Ana Knežević

Skip to content