Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Društvo ,,Naša djeca“ Slatina u obilježavanju Dječjeg tjedna provelo je u utorak, 06. listopada 2015. U 18,00 sati jednu od planiranih aktivnosti: Pričaonicu u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

knjiznica_dnd_1

Događanje u Knjižnici posjetila su djeca različitih dobnih skupina: od polaznika dječjih vrtića u pratnji roditelja, do učenika viših razreda osnovne škole te su za njih priređene različite vrste aktivnosti.

Inspirirani Filmskim festivalom art kina Slatina posvećenoga francuskom filmu i Tjednom francuske dječje književnosti u Knjižnici, djeci mlađih dobnih skupina, starija djeca čitala su bajke francuskih pisaca, ali i sve druge: glazbene slikovnice i one interaktivne neobičnih oblika.

Djeca viših razreda osnovne škole sudjelovala su u radu pričaonice, likovne i literarne radionice. Na glas, čitali su priču autorice Nade Mihoković Kumrić : „Ljubičasti kišobran“, a zatim i sami pripovijedali slične zgode. Slijedilo je ukrašavanje već pripremljenih kišobrana od papira. Instalacija slatinskih šarenih kišobrana poslužila je i kao inspiracija za pjesmu koja je nastala na kraju.

Jedan dio djece sudjelovao je u radu računalne radionice na četiri računala s odgovarajućom multimedijom.
Igrale su se i društvene igre, a pažnju djece zaokupila je i „gradnja“ različitih oblika od drvenih dijelova s preciznim utorima koji omogućuju velik broj čvrstih kombinacija od drveta, a koje je lako rastaviti i ponovno spojiti u neku od novih maštarija.

U radu radionica sudjelovala je Predsjenica Društva „Naša djeca“ Slatina, učiteljice, profesorice hrv. jezika, knjižničarke, roditelji. Većina njih članovi su Društva.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content