Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prostor Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ove je zimske praznike bio ispunjen korisnicima svih dobnih skupina koji su u njemu pronašli ugodno mjesto za druženje uz različite sadržaje.

Neizostavno je bilo druženje djece uz različite igrice na računalima, ali i komunikacije s roditeljima, prijateljima, bakama i djedovima nije nedostajalo. Za to su se pobrinule vrijedne knjižničarke i nabavile mnoštvo edukativnih igračaka koje je dječja mašta u društvu dragih osoba oblikovala na bezbroj načina.

Zabavno je bilo igrati i nove društvene igre od kojih je Jozo Bozo i čarobni svijet zaista uveseljavao djecu i obitelji svojim čarolijama. Novi Čovječe ne ljuti se odveo ih je na put oko svijeta, upoznao ih sa svjetskim gradovima i njihovim znamenitostima, ali i pokazao da je uvijek najljepši povratak vlastitom domu.

Domišljate knjižničarke djeci su promovirale čitanje lektire uz mnoštvo lutaka s kojima se mogla uprizoriti priča i postati jedan od mnoštva junaka s kojima su se dječaci i djevojčice poistovjećivali ili ih samo oživljavali do mile volje mijenjajući tijek radnje, vrijeme radnje, dodajući nove likove…

Radne bilježnice s izbrisivim stranicama na odjelu za najmlađe omogućavale su djeci beskonačno pisanje brojeva ili slova i aktivnosti koje imaju za cilj naučiti dijete uz igru odnosu brojeva i količine. Na sličan način djeca su se zabavljala pišući slova i riječi. Učenje uz igru je učinkovit način usvajanja novih znanja i vještina, a djeca mogu vježbati svoje grafomotoričke sposobnosti.

Međunarodni dan smijeha nasmijao je djecu čitanjem mnoštva šaljivih priča, a djeca su bila sretna što su svojom duhovitošću zabavljala društvo oko sebe. Smijeh je izazvalo i gledanje smiješnih filmova na velikom plazma monitoru.

Nešto je ipak nedostajalo, a to je pravi snijeg kojega su djeca i knjižničarke dočarali izradom sniježnih pahulja kojima su ukrasili ugodno i toplo knjižnično gnijezdo.

Pridružite nam se. Knjižnica je dnevna soba naše lokalne zajednice!

Skip to content