Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredila je u utorak, 19. srpnja 2016. za učenike osnovnih škola pričaonicu i radionicu na temu Europske unije, a povodom Svjetskog dana stanovništva.

Promatrajući Europu na karti svijeta i na globusu, učenici su zaključili da je malena, poput poluotoka, produžetak velike Azije i most s Afrikom. Unatoč malom prostoru koji zauzima, uvijek je bila bogatija znanjem nego prirodnim izvorima, manje naseljena, ali je kolijevka značajnih zamisli i iskustava te je uvijek utjecala na ostatak svijeta.

Nakon dugogodišnje razjedinjenosti, u novije doba pretvara se u zajednički dom.

Učenici su čitali zanimljive tekstove o tome što donosi življenje u europskom domu i bivanje građaninom Europe.

Da bi susret bio zanimljiv, učenici su izrađivali igraće karte izrezujući ih na način da svakoj članici pripadaju tri karte na kojoj jedna prikazuje zastavu članice, druga glavni grad, a treća naziv valute koja se koristi kao sredstvo plaćanja.Nakon toga odigran je mali kviz znanja, a zatim i igra u kojoj su se karte razastrle stolom, pomiješale, a bila je vidljiva samo poleđina. Svaki igrač dobio bi bod kada je spario dvije karte. Pobjednik je onaj koji je imao najviše bodova.

Pridružite nam se u utorak, 26. srpnja, kada u okviru teme o stanovništvu, čitamo djela lijepe književnosti koja govore o obitelji jer je ona temelj svakog društva.

Skip to content