Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nakon što je jučer za najmlađe članove knjižnice održana promocija knjige “Rođendan Mede Brunde“ autorice Melite Nikolčić, slatinska je knjižnica predstavila i nagradila svoje najvjernije čitatelje.

Već tradicionalno povodom obilježavanja manifestacije Dana grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina organizirala je proglašenje najčitatelja među djecom i odraslima za proteklih godinu dana.

Akcija predstavljanja i simboličnog darivanja najčitatelja pokrenuta je kako bi se potaklo zanimanje za knjigu i čitanje, što je posebno bitno kod mlađe populacije.

Kao i uvijek, na početku je sve nazočne pozdravila ravnateljica GKiČ Slatina Neda Mađarac koja se zahvalila svim prisutnima na odazivu, a posebno svim dugogodišnjim najčitateljima koji redovito posjećuju knjižnicu i svakako potvrđuju misao da je čitanje poveznica među ljudima.

Nakon toga su članovi knjižnice Vanja Kovačević, Laura Martinović i Damjan Matančić izveli dijelove iz igrokaza “Čudnovata pjesma gospodina Stihovića” autorice Maje Alfirević. Ovaj igrokaz je odabran upravo kako bi sve prisutne potaknuo na razmišljanje o životu i životnim vrijednostima.

Iako život pred nas stavlja brojne izazove i poteškoće, upravo zato bi svatko od nas trebao posvetiti jedan dio svoga vremena umjetnosti odnosno čitanju, i to ponajprije zbog dokazanog terapeutskog učinka koji knjiga ima na čovjeka. To su odavno shvatili korisnici slatinske knjižnice koji su u protekloj godini posudili najveći broj knjiga:

ODRASLI:

  1. BAĆANI, Katarina – 201 pročitanih svezaka knjiga
  2. PETERKO, Mara – 113 pročitanih svezaka knjiga
  3. KOLARIĆ, Slobodan – 98 pročitanih svezaka knjiga
  4. KRSNIK, Vjera – 95 pročitanih svezaka knjiga
  5. ČELIK, Nevenka – 90 pročitanih svezaka knjiga

DJECA:

  1. CRNOBRNJA, Neva – 80 pročitanih svezaka knjiga
  2. CRNOBRNJA, Liam – 74 pročitanih svezaka knjiga
  3. KANSKI, Marta – 72 pročitanih svezaka knjiga
  4. NIKIĆ, Martina – 62 pročitanih svezaka knjiga
  5. RAKOŠ, Ante – 54 pročitanih svezaka knjiga

Ravnateljica GKiČ Slatina Neda Mađarac i knjižničarka Marija Cindrić uručile su ovogodišnjim najčitateljima simbolične darove iznenađenja kako bi ih i tako potaknule da i dalje nastave s čitanjem. Posebno su se zahvalile vjernoj članici Katarini Baćani koja je već dugi niz godina najčitatelj i koja, unatoč starijoj životnoj dobi i bolesti, uvijek uspijeva pronaći vremena za čitanje i knjižnicu, a koja, iako uživa u svim književnim žanrovima, nekako najviše voli putopise.

Knjižničarke pozivaju sve da još danas dođete u Knjižnicu, posudite i pročitate poneku knjigu, jer možda ćete baš VI dogodine postati njihov novi Najčitatelj!

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Skip to content