Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Svjetskog dana voda, 22. ožujka, Gradsku su knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok koji su ju ovom prigodom darivali prikladnim slikovnicama i društvenim igrama.

Tako je dječji odjel Knjižnice postao bogatiji za edukativne slikovnice vezane uz ljepote Hrvatske, a koje, između ostalih, govore o pustolovinama galeba Marka po hrvatskim parkovima prirode koje je napisala Martina Markov, a ilustratorica je Ivana Grimani.

Posudbom ovih slikovnica najmlađi korisnici Knjižnice moći će puno naučiti o prirodnim ljepotama Hrvatske i ekologiji budući da je glavni junak obišao sve parkove prirode na jugu zemlje, potom krenuo dalje na sjever, kratko se zaustavio podno planine Biokovo…, no gdje je sve bio, što je radio i što je sve naučio, djeca i oni koji se tako osjećaju doznat će kad ih posude u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, gdje će se isto tako moći poigrati društvenim igrama memory, slagalicama i puzzlama na spomenutu temu.
– Vjerujem da će ove slikovnice i metodičke igre našim mladima i onim najmlađima biti smjernica kamo otići kada se situacija s koronavirosom normalizira te se na neki način uputiti u bogatstvo koje imamo, a to je voda. Voda je najveće blago koje Hrvatska ima i trebamo ju u svakom slučaju sačuvati, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Uz zahvalu gradonačelniku na ovoj donaciji, kao i na cjelokupnoj potpori radu Knjižnice, v.d. ravnateljice Marija Cindrić istaknula je kako Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u 2021. godini provodi Projekt nabave knjižne i neknjižne građe koje Ministarstvo kulture i medija sufinancira u iznosu od 70.000,00 kn. Financijska sredstva odobrena su zahvaljujući potpori Grada Slatine, koji se usuglasio da će svojim sredstvima i sredstvima Knjižnice pratiti nabavu knjiga za ovu godinu.

Temeljem potpisanog Ugovora Ministarstvo Kulture i medija uplatilo je osamdeset posto iznosa, a drugi dio bit će uplaćen po prvom izvršenju. U skladu s tim Gradska je knjižnica u procesu nabave novih naslova knjiga koje svi radosno iščekujemo. (foto: Mihaela Feldi)

Skip to content