Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ivancice_u_knjiznici_mDjeca Dječjeg vrtića „Zeko“, skupina „Ivančice“, posjetila Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2014., skupina djece Dječjeg vrtića“ Zeko“ starosti 3 god: „Ivančice“, posjetile su danas Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u pratnji svojih odgajateljica.

Djeca su se smjestila na dječji odjel Knjižnice gdje su im knjižničari priredili priče primjerene njihovu uzrastu koristeći se i multimedijalnim slikovnicama. Poznatije priče, poput Crvenkapice, već pročitane i u Vrtiću, djeca vrlo lako prepoznaju i prepričavaju radnju.

Najveće zanimanje u djece ipak je pobudilo mnoštvo glazbenih slikovnica koje i vrlo lijepo izgledaju, interaktivne su i različitih oblika.

Tako slikovnica o psiću Piki, autora Erica Hilla , koji provodi uzbudljiv tjedan s bakom i djedom na različitim mjestima: na plaži, u parku, na sajmu- prate i neodoljivi zvukovi koji dopiru kada se dotaknu veliki gumbi na zvučnoj knjizi sa strane.

Slikovnica Hello Kitty: Mala sportašica prati Kitty kako igra tenis, vozi bicikl, igra bejzbol, trči parkom, igra nogomet u gradu pomoću kratke priče, ali djeca na svakoj stranici mogu zaviriti ispod prozorčića i pritisnuti jednu od deset tipki na zvučnoj knjizi te tako potpuno uživati u pustolovini…

Djeca su na kraju druženja dobila besplatno članstvo koje će odgajateljice uručiti roditeljima.

Pridružite nam se! I vaše dijete ima besplatno članstvo do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole.

Skip to content