Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2018, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Zeko“ skupina „Jabučice“ , a zatim i „Jagodice“

U petak, 09. studenoga 2018, Gradsku knjižnicu čitaonicu Slatina posjetila su djeca Dječjeg vrtića „Zeko“ : skupina „Jabučice“ uzrasta 5 god. i skupina „Jagodice“ starija skupina u pratnji odgajateljica.

Knjižničarka je djecu upoznala s načinom posuđivanja knjižne i neknjižne građe i provela ih kroz prostor prepun knjiga. Putovanje je završilo na dječjem odjelu za one najmlađe.

Knjižničarka je u suradnji s odgajateljicama skupini „Jabučice“ priredila najnovije slikovnice- knjige u kojima djeca mogu dobiti mnoga saznanja o različitim temama koje ih zanimaju. Slikovnica o dinosaurima sadrži devedeset šest stranica iz koje djeca mogu saznati mnogo toga. Nadalje, sadrži magnetnu ploču i mnoštvo magneta za igranje i sastavljanje.

Slikovnica sadrži i dva kostura dinosaura koje treba sastaviti od dvanaest dijelova. Sadrži i osam dinosaura koje treba prepoznati i premjestiti. Također i devetnaest dinosaura koji služe za ispunjenje prizora i mogu se postaviti gdje dijete želi.

Djeca su zatim razgledala i uživala u atraktivnim slikovnicama iz knjižnog fonda Knjižnice i uživala u njima. Na kraju im je priređena pjesma „Kad si sretan“ .

Skupini „Jagodice“ priređena je „Moja prva slovarica“ s pomoću koje se uz igru i zabavu može učiti abeceda i slaganje prvih riječi. Slovarica stvara prve susrete sa čitanjem i pisanjem. Dijete svaku navedenu riječ može jednostavno, magnetnim slovima, ispisati na ploči.

Četiri stranice s igrama nalaze se na kraju slovarice i to je također zanimljiv način na koji dijete kroz igru i zabavu pokazuje poznavanje slova i riječi.

Djeca su zatim uživala u ostalim slikovnicama. Na odlasku su otpjevala nekoliko pjesama.

Obje skupine djece dobile su besplatno članstvo u Knjižnici.

Knjige i slikovnice s magnetima ne posuđuju se tako da u svakom momentu Vaše dijete ima priliku koristiti ih u prostoru Knjižnice, a ima besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole. Posjetite nas!

 

Skip to content