Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U četvrtak, 9. studenog 2023.g. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održano je predstavljanje knjige, odnosno romana „Krivnje i oprosti“ Katarine Pahljine. Katarina Pahljina zavičajna je spisateljica kojoj je ovo četvrta izdana knjiga. Prethodno je izdala dvije knjige poezije „Sanje“ 2018. i „Vatrena žena“ 2020. i zbirku priča i pjesama „Djevojčice… pusti nas“ 2021.g.

 Predstavljanje romana organizirano je u partnerskoj suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Slatini u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i Dana Mirka Jirsaka. Roman, ali i autoricu predstavila je predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini, Zorica Varga.

 Radnja romana „Krivnje i oprosti“ odvija se u zavičajnom kraju, a govori o Mariji, djetetu željnom majčine ljubavi, i njenom odrastanju u patrijarhalnoj obitelji slavonskog sela druge polovine dvadesetog stoljeća. Roman „Krivnje i oprosti“ bogat je zavičajnim govorom te donosi autoričina sjećanja zavičajnog kraja (Voćin, Slatina, Virovitica).

 Glazbeni dio programa svojim izvedbama obogatili su učenici i profesori Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Matej Radić, Noa i Maks Bula, Leon Vencl, Iva Bartolović, Klara Košćak i Hana Pavličević uz pratnju svojih profesora Roberta Čavlovića, Korane Perlić i Martine Tepeš.

Više možete pročitati na poveznici: https://www.radioslatina.hr/emotivno-putovanje-dolinom-djetinjstva-katarine-pahljine/?fbclid=IwAR3CTVjz3ix0l6Pp8vYxTTCRIQ-QcAJTRogDcfljynta_c1FweRrIFePcSY

Skip to content