Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Učiteljica Marinela Zrinšćak -Begovac i predsjednica Duštva “Naša djeca” Slatina Snježana Pačarić održale su u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u četvrtak 28.srpnja 2016. pričaonicu i kreativnu radionicu na temu zdrave prehrane.

„Zdrava hrana”,tema je čiju važnost djeca trebaju upoznavati u najranijoj dobi jer je zdrava prehrana od presudne važnosti za njihov rast i razvoj.

Na samom početku radionice, djecu je učiteljica Marinela Zrinšćak Begovac podsjetila na značenje samog termina, a zatim istaknula važnost mrkve i jabuke. Djeca i njihovi roditelji izrađivali su mrkvu od raznobojnog papira, a zatim i zanimljiv ukras koji se stavlja na glavu, a čini ga vijenac obojanih jabuka od papira.

Djeca su se uključila i u pripremu i kušanje zdravih kolača i soka od jabuke i mrkve. Predsjednica Društva Snježana Pačarić, djeci je ispekla vrlo ukusan i zdrav slatki kolač od mrkve koji je oduševio djecu i roditelje i potaknuo ih na iskustveno učenje te potakao u pripremi jednostavnih i zdravih jela s namirnicama koje su im potrebne u određenom razdoblju njihovog života.

Samostalno pripremanje hrane pozitivno je djelovalo na dječje samopouzdanje, a posebno je potaklo djecu na isprobavanje različitih okusa i uživanja u jelu i onih namirnica za koje na početku radionice nisu imali riječi oduševljenja. Tijekom Snježanine demonstracije pripreme zdravog soka od voća, djeca su učila aktivno istražujući i promatrajući, a zatim kušala priređeni proizvod. Interes djece za određene zdrave namirnice se povećavao sa svakom novom aktivnošću. Da bi naša djeca odrastala zdrava i sretna- njihovo zdravlje u velikoj mjeri ovisi o nama, jer djeca prirodno razvijaju jednake zdravstvene navike kao njihovi roditelji.

Ako želite da vam djeca odrastu zdrava i sretna, tada ih tome trebate naučiti svojim primjerom, poučavaju nas vrijedne volonterke.

Skip to content