Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prvašiči Osnovne škole Eugena Kumičića u pratnji učiteljica Željke Novotni i Gordane Maroević, a povodom Mjeseca hrvatske knjige 2016, posjetili su u ponedjeljak, 14. studenoga 2016, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Knjižničarka je na samom početku susreta upoznala učenike sa knjižnom i neknjižnom građom Knjižnice te načinom njezina posuđivanja i vraćanja.

Književni lik Ivane Brlić Mažuranić poslužio je kao primjer nastanka mnoštva zanimljivih priča koje čitaju djeca i odrasli, a pišu ih- pisci. Motivi nastanka njihovih djela su različiti. Ponekad je priča nastala iz čiste potrebe da se dijete uspava ponekom ispričanom i izmišljenom dogodovštinom ili dobrim djelom Malika Tintilinića.

Knjižničarka je djeci, najvećim dijelom, prepričala priču „Šuma Striborova“ u razgovoru s nekolicinom učenika kojima je otprije poznat sadržaj. Odrasli i djeca uvijek iznova ostaju ganuti do suza ljubavi majke prema sinu čija ljubav pobjeđuje zlo utjelovljeno u liku snahe guje. U priči se govori i o odnosu među generacijama mladih i starijih.
Kao primjer elektroničke građe, učenici su pogledali i poslušali bajku braće Grimma: „Crvenkapica“. Bajka je otprije poznata djeci, ali prezentirana ovim načinom, zaokupila je njihovu pažnju.

Učenici su dobili besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Skip to content