Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Noći knjige , 21. travnja 2017. od 19,00 do 24,00 sata građani Slatine mogli su se besplatno učlaniti u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, kao i vratiti zaboravljenu knjigu bez naplate zakasnine, što je i praksa u knjižnicama u cilju popularizacije knjige i čitanja, tako da su se mnogi odazvali ovim akcijama. Noć knjige je manifestacija koja se u Hrvatskoj provodi već šestu godinu kako bi potakla kulturu čitanja.

U organizaciji Kluba urbane kulture u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina održan je „Kviz znanja“, koji je već prepoznatljiv kao primjer dobre prakse u gradu gdje mnogi, naročito mladi svoje slobodno vrijeme provode u druženju i provjeri znanja, konstruktivno, a sastaju se na različitim lokalitetima u gradu, obično petkom navečer. Moderator kviza je Karlo Lokner koji zadivljuje predanošću svoga poslanja.

Mnoga pitanja u kvizu bila su vezana uz Dan hrvatske knjige, Svjetski dan knjige i autorskog prava, odnosno knjigu. Atmosfera je bola ugodna, bilo je uzbudljivo, napeto, začuđujuće, tražio se džoker. Iako su proglašeni pobjednici – pobjednice, svi su pobijedili jer na licima onih koji ovaj put nisu bili prvi mogla se pročitati radost, što i je glavni cilj druženja.

Naravno podijeljena je i glavna nagrada pobjednicama, što je praksa ovoga kviza. Ovoga puta to su dvije godine besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina za svaku pobjednicu. Uvjereni smo da će ova članstva biti do maksimuma iskorištena. Unaprijed se tome radujemo. Kao i novoj suradnji sa Klubom urbane kulture Slatina.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ponedjeljak, 24.travnja u 18,00 sati kada ćemo ugostiti virovitičku spisateljicu Vlastu Golub koja će predstaviti svoju knjigu namijenjenu tinejdžerima „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ . Roman je proglašen najboljim na natječaju Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade s obrazloženjem da je riječ o romanu koji se nametnuo svježim stilom i problematikom, dorađenošću rečenica, a kao jednu od vrijednosti naveli su i međugeneracijsku komunikaciju u rješavanju problema mladih.
Susret je organiziran u suradnji sa Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina.

Skip to content