Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

knjiznica_slatina_malaPovodom Međunarodnog dana pismenosti, 08. rujna 2014., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su, u petak, 12. rujna 2014., djeca Dječjeg vrtića „Zeko“, skupina „Tratinčice“ u pratnji odgajateljica Tamare Majer, Romine Janečić i Martine Šuntić Rede.

Knjižničari su za djecu priredili pričaonicu inspiriranu slikovnicom Sanje Zubović: „Kako se gleda abeceda“ uz korištenje multimedijalne slovarice.

„Kako se gleda abeceda“ autorice Sonje Zubović, neobična je slikovnica o slovima te svojom originalnošću i maštovitim pristupom odudara od standardnih. Sadrži vedre i duhovite dječje priče i razigrane crteže o slovima abecede. Slikovnica predstavlja inventivan pristup prvim koracima u savladavanju pismenosti.

Multimedijalna slovarica zapravo multimedijalna igra koja sadrži slikovne prikaze, otkrivanje pojmova i glazbenu i glasovnu pomoć.

Nakon uspješno savladane igre abecede, djeca su izrađivala slova od plastelina.
Djeca su Knjižnici, već tradicionalno, poklonila maštovit likovni uradak s napisanom pjesmom Tamare Majer, ali i otpjevali neke od svojih omiljenih pjesama.

Knjižnica je djeci poklonila članstvo za slijedećih godinu dana.

Pridružite nam se i Vi! Vaše dijete ima besplatno članstvo u Knjižnici do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole.

Skip to content