Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Manifestacija Noći knjige 2016. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina započela je 22. travnja 2016. u 14,00 sati književnim susretom i predstavljanjem knjige „Maturalac“, poznate hrvatske književnice za djecu Branke Primorac. Učenicima viših razreda slatinskih osnovnih i srednjih škola, književnica je dodatno pojasnila motive nastanka pojedinih dijelova književnog teksta kao i likove iz djela. Roman je lektirni naslov za sedmi razred osnovne škole i predstavlja jednu od najomiljenijih knjiga. Prisutni učenici knjigu su većinom pročitali te je autorica na kraju susreta odgovarala na postavljena pitanja.

U 16,00 sati Program je nastavljen posjetom Pipi Duge Čarape čiji lik je odlično utjelovila učenica Vlatka Pačarić oduševivši najmlađe posjetitelje. Ulogu Pipi priredio je profesor Denis Ostrošić. Knjižničarka je djeci naglas pročitala još neke zanimljive događaje iz Pipina života, a druženje je nastavljeno likovnom radionicom. Pipi Duga Čarapa roman je za djecu autorice Astrid Lindgreen i govori o djevojčici izuzetne tjelesne snage, domišljatosti, ali i dobrote.

Književni susret i predstavljenje zbirke haiku poezije autora Dubravka Marijanovića iz Zagreba nastavljeno je u 18,00 sati. Susret je protekao u ugodnom druženju autora i publike. Autoru se pridružio i otprije poznati zavičajni haiku pjesnik, prof. Denis Ostrošić. Večerašnjim susretom posjetiteljima je približen ovaj „asketski“ poetski izričaj kojemu je domovina Japan. Susret je protekao uz izvrsnu glazbu kojom su oduševili Dražen Čižek i Fikret Balić.

Mira Conteh iz Slatine predstavila se izložbom slika tehnikom akrila.

Noć knjige nastavljena je akcijom besplatnog učlanjivanja građana koji nikada nisu bili članovi Knjižnice i filmskim projekcijama poznatih filmova.

Posjetite svoju Knjižnicu i dajte knjizi svaki dan priliku da Vam upotpuni i uljepša pokoji trenutak!

Skip to content