Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina mjesto je susreta unutar lokalne zajednicei djeluje s namjerom da osvijesti i uzme u obzir različitosti korisnika koji koriste njezine službe i usluge te da prepozna njihove potrebe, promisli i aktivira vlastitu ulogu u društvenom i ekonomskom kontekstu, okupi ih, te im se obrati oko rješavanje nekoga problema od zajedničkog interesa, potakne osjećaj solidarnosti i povezanosti.

007

Ustanova je koja podupire i osigurava besplatne korisničke usluge, omogućuje pristup znanju i nudi pomoć u njegovu stjecanju. Uvijek preuzima primjere dobre prakse iz drugih knjižnica.

008

U srijedu,11. svibnja 2016, Knjižnica je okupila zainteresirane korisnike svih dobnih skupina koji žele steći osnove informatičke pismenosti. Knjižnica je za svoje korisnike priredila osam računala pomoću kojih će, uz pomoć knjižničara, ili volontera, postići osnovni cilj: upoznati korisnike s osnovama rada na računalu, osposobiti ih za samostalno pretraživanje interneta, te ih naučiti korištenju programa Microsoft Office Word.

009

Ovotjednu radionicu održala je volonterka, prof. informatike Sandra Bošnjak. Volontiranje kao jedan od načina stvaranja pozitivnih promjena u društvu, omogućuje pojedincima da aktivno sudjeluju u rješavanju problema i tako djeluje prema socijalno pravednom društvu.

011

Prednosti informatičke pismenosti su višestruke. Korisnica Knjižnice Marija Novaković prisutnima je pokazala kreativni uradak, žensku torbicu, koju je naučila raditi uz pomoć internetske prezentacije. Radionici su se odazvali građani starije životne dobi, ali je namijenjena svim dobnim skupinama.

012

Pridružite nam se u srijedu, 18. 05. 2016. u 10,00 sati.

Skip to content