Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Volonterke Društva „Naša djeca“ Slatina održale su dvije tematske radionice u Dječjem kutku Veselog sata u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u četvrtak, 10. ožujka i 17. ožujka 2016.

004

Pravi cvjetni bal na Veselom satu Društva „Naša djeca“ Slatina u Gradskoj knjižnici i čitaonici odigravao se u četvrtak, 10.ožujka 2016.

„Danas u Kutku male-velike vrijedne ručice, ples, veselje i smijeh uz autorsku pjesmicu teta Tamare, cvijeće teta Marinele, jaglaci teta Dragane, pjesme teta Ružice, fotografije teta Andreje, veliku pomoć naših mama, tata, baka… „

Pravo veselo druženje, objavila je Predsjenica Društva „Naša djeca“ u četvrtak, 10.ožujka 2016.

Knjižničari su nakon radionice dobili mnogo upita kako napraviti cvjetove od papira, a knjige o kreativnim radionica užurbano su otvarale svoje listove promatrajući ozbiljna lica svojih kreativaca. Drago nam je da vam se sviđaju, još ih je ljepše raditi ih u dobrom i veselom društvu, jednostavni su i dekorativni za sve prigode, ali su oni dječji najljepši.

Mogu se raditi od krep papira u različitim bojama, ali i od drugih vrsta. Djeca su na radionicama napravila prave cvjetne aranžmane.

Veličina cvijeta ovisi od veličini papira. Cvjetovi se mogu raditi veći, manji, miješati boje, rubove ne morate oblikovati, sve po vlastitoj želji.

Iskreno, kad radimo cvjetove od papira, ne brojimo listove. Sa više slojeva papira cvijet će možda biti ljepši. Visibaba od papira iz mašte ne mora biti bijela, a bubamara crvena. Znam mnogo djevojčica koje izrađuju plave bubamare…

Ako tome dodamo pjesmu koju je napisala i uglazbila odgajateljica Tamara i otpjevala je s djecom na način svojstven samo onima koji to rade iz čiste ljubavi, atmosfera je bila veličanstvena. Pa tko bi htio doma?!

Zavirite u Dječji kutak, uvijek je veselo!

U četvrtak, 17.ožujka 2016. obilježan je Dan očeva

Očev dan, dan je u čast oca i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju u 52 zemlje svijeta. U različitim zemljama svijeta obilježava se drugog datuma.

Uobičajeno je darivanje očeva prigodnim poklonom kojim se pokazuje značenje oca u društvu.
Prvi Očev dan održan je 19. lipnja 1910. u SAD potaknut naporima Sonore Smart Dodd.

U mjesecu svibnju i ožujku, koji je na poseban način posvećen sv. Josipu, negdje oko blagdana toga svetca, slavi se i Očev dan.[1] U Hrvatskoj, Italiji, Lihtenštajnu slavi se 19. ožujka.(wikipedia)

Uvod u obilježavanje Dana očeva svečano su napravile Tamara Majer i Tara Djokić slikokazom i predivnom pjesmom o jednom ocu koja glasi:

Ima jedan tata,
i za te ruke
rado moja ruka hvata.

Ima jedan tata
što sa alatom vješto barata
i njime čuda stvara
za mene i za brata.

Ima jedan tata
što visok je dva, tri kata.
I za mene, kad poželim
svemirce svemirom hvata.

Ima jedan tata
sa srcem od zlata.
I taj tata, najbolji tata,
to je moj tata.

Djeca su zatim od recikliranih materijala, papirnatih rolica, uz očevu pomoć, ili za svoje očeve koji nisu bili nazočni, izrađivali likove na svemirsku temu, odnosno male svemirce kako su bili prikazani na slikokazu i u tekstu tete Tamare.

Pojedini radovi, korištenjem papirnatih tanjura koje se koriste u domaćinstvu, sličili su pravim malim svemirskim postajama.

Pjevala se pjesma „Moj tata“.

Kraj radionice protekao je veselo uz autorsku pjesmu odgajateljice Tamare koja govori o proljeću.

Za poseban ugođaj pobrinule su se mame svojim slasticama!

Pridružite nam se!

Skip to content