Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U organizaciji Gradaske knjižnice i čitaonice Slatina sinoć je održan 5. susret Čitateljskog kluba. Za rujan mjesec smo čitali roman Muškarac i dječak poznatog britanskog pisca Tony Parsonsa.

003

U opuštenom ugođaju susreta ukratko smo se upoznali s životom i djelom Tony Parsonsa. Muškarac i dječak priča je o životu, odnosima u obitelji, roditeljstvu, ljubavi, priča o ljudskim odnosima u urbanoj zapadnoj civilizaciji.

014

Pisac daje sliku modernog braka sa svim iskustvima kojima su ljudi izloženi i ograničenjima s kojima se treba suočiti.

001

U neformalnom i veselom društvu nastavila se rasprava o djelu, likovima i njihovim postupcima u različitim situacijama. Zaključili smo da je roman presjek suvremenog načina života u kojem su pomjerene vrijednosti, odnos prema obitelji i da društvo postaje sve više postobiteljsko.

007

Sljedeći naslov koji ćemo čitati za listopad mjesec je Djevojčica koja je obožavala Toma Gordona Stephena Kinga. Susret je drugog utorka u mjesecu (11. listopada 2016. god.) u 18,30 sati.

008

Veselimo se novom susretu i želja nam je da nam se pridružite !

013

“Svaka knjiga, svaki svezak koji vidiš, ima dušu. Dušu onoga koji ju je napisao i onih koji su je čitali, proživjeli i uz nju sanjarili. Svaki put kada knjiga prijeđe iz ruke u ruku, svaki put kad netko pogledom preleti njezine stranice, njezin duh raste i snaži se.”

Skip to content