Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U petak, 4.11.2022. godine u 18h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održati će se početna konferencija i predstavljanje projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

KROK“ je projekt koji su u partnerstvu pripremili Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Udruga Vretenac, Slatina, a koji će financirati Ministarstvo kulture u iznosu od 80.000 HRK, a trajati će od 1.10.2022. – 1.10.2023. godine.

Ovim projektom će se povećati prilagođeni književni sadržaji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, te će se razvijanjem međusektorske suradnje između Udruge i knjižnice uspostavit dugotrajni, održivi i kvalitetni modeli pristupa i dostupnosti književnih djela. Također, u sklopu projekta u Gradskoj knjižnici biti će opremljena senzomotorička i taktilna čitaonica za promociju knjiga, čitanje i kreativno pisanje, opremljena senzornom, didaktičkom i taktilnom opremom, odnosno najnaprednijim alatima asistivne tehnologije koja će se koristiti u svrhu prilagodbe književnih djela kako bi se kreirale inovativne metode pristupa književnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Po samom završetku projekta biti će objavljen i stručni priručnik „Pristup književnim sadržajima za osobe s invaliditetom: primjeri dobre prakse programa KROK i Ministarstva kulture“ koji će sadržavati najuspješnije metode i sadržaje radionica u senzomotoričkoj i taktilnoj čitaonici.

Stoga pozivamo sve zainteresirane, da nam se pridruže u petak 4.11.2022. u 18h u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina na predstavljanju projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

DNEVNI RED početne konferencije:

    1. Predstavljanje projekta
    2. Besplatno učlanjenje u knjižnicu za učenike s teškoćama u razvoj
    3. Izrada logotipa projekta (kreativna radionica)
    4. Izrada taktilne slikovnice (kreativna radionica)

Veselimo se Vašem dolasku!

Skip to content