Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2015., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila su djeca predškolskog uzrasta, polaznici Male škole.

Tema vodilja Mjeseca hrvatske knjige je svjetlost i tehnologije zasnovane na svjetlu pa su djeci prezentirane knjige koje na suvremen način pomoću trodimenzionalnih prikaza predstavljaju najvažnija otkrića.

Djeci je zatim pročitana priča o Krijesnici Karolini iz knige Antoona Kringsa „Noć u Čarobnom vrtu“ nakon čega je slijedila pričaonica. Upoznali smo neobičnu čarobnu vrtnu vilu,krijesnicu Karolinu koja nas je uvela u svijet svjetlosti i mašte. Učenicima su prezentirane i priče uz pomoć suvremenih tehnologija, elektroničke slikovnice. Suvremene elektroničke slikovnice sadrže i knjigu koju možete čitati. Zapravo je toplina glasa i povezanost koju razvijamo s djecom prilikom čitanja ono što najsuvremenija informatička tehnologija ne može postići.
Elektronička slikovnica sadrži i bojanku, crtanku, slagalicu, igru, slaganje scena i pronalaženje razlika.

Bogate i izražajne ilustracije slikovnice uvelike će pomoći djeci razviti osjećaj za umjetnost i boje. Uz pomoć Ravnateljice Vrtića, djeca su odabrala slikovnice koje će posuditi.Susret je završio pjesmom.

Učenici su dobili besplatno članstvo narednih godinu dana.

Pridružite nam se i Vi!

Skip to content