Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradsku su knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili djeca i učitelji razredne nastave, asistenti u nastavi nižih razreda OŠ Čađavice, Područne škole Sopje, Noskovci i Ilmin Dvor, OŠ Mikleuš, Područna škola Četekovac, OŠ Čađavica, Područne škole Gornji Miholjac, Vaška, Novaki, Bakić OŠ Eugena Kumičića.

Djeca su dolazila u skupinama prije odnosno poslije odgledane kazališne predstave za djecu “Vitez željeznog srca“ u kino dvorani slatinskog POU. Upoznali smo ih s prostorom knjižnice, njenim odjelima, načinom rada, kako se odnositi s posuđenim knjigama.

Napravili smo paralelu kazališnog komada, igrokaza i slikovnice u primjeru knjige „Vitez željeznog srca“ Ane Đokić Pongrašić, odnosno zajedno prošli put knjige od rađanja ideje kod pisca do gotovog proizvoda koji možemo naći i posuditi u knjižnici.

Ovi posjeti edukativnog su karaktera, a za svoj cilj imaju poticati djecu na čitanje od najranijeg uzrasta. Knjižnica je djecu prvih razreda ovih škola darovala besplatnim članstvom s namjerom da se kod njih stvori navika čitanja i ljubavi prema knjizi.

Posjetila su nas i djeca Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina, skupina „Jabučice“ sa svojim tetama i pomoćnicom. Proveli smo ih kroz prostor knjižnice, posebno pokazali njihov dječji kutak, darovali besplatno članstvo.

Mjesec je hrvatske knjige manifestacija koja ima za cilj popularizirati knjigu i čitanje, a naročito u ova burna vremena kada su djeca obično na mobitelima, a roditelji imaju sve manje vremena.

Stoga smo djecu potakli da u svoj život uvedu knjigu koja će im biti suputnica i pomoćnica u njihovim životima.

Potrebno je samo jednom dobro otvoriti knjigu i jedan sasvim novi svijet stvorit će se pred našim očima, i dalje isti, ali mi ćemo ga drugačije vidjeti.

Skip to content