Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2015., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su učenici nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica u pratnji učiteljica i ravnateljice.

Nakon upoznavanja s uslugama i građom koju Knjižnica nudi svojim najmlađim korisnicima, učenici prvih razreda potaknuti su, već tradicionalno, na besplatno učlanjivanje narednih godinu dana.

Slijedeći temu Mjeseca hrvatske knjige, Knjižničarka je za čitanje odabrala priču Ivane Brlić Mažuranić: “Regoč“.

Učenici su potaknuti na čitanje upoznavši se s glavnim likovima priče. Tijekom čitanja učenici su veoma slikovito opisivali scene s početka priče. Čitali su učenici trećih i četvrtih razreda.

Slijedila je pričaonica u kojoj su učenicima prezentirani tekstovi knjiga koje će poslužiti kao izvor informacija za ovogodišnji kviz za poticanje čitanja. Učenici su, po vlastitoj želji, uz pomoć knjižničarki i dva računala, pristupili on-line rješavanju pitanja.

Učenici nižih razreda zatim su, po vlastitoj želji, sudjelovali u radu likovne radionice i slikali likove iz priče koju su poslušali, ili su izrađivali konstrukcije iz mašte od drvenih dijelova.

Učenicima su, pomoću atraktivnih interaktivnih knjiga popraćenih sjajnim nesvakidašnjim trodimenzionalnim rekonstrukcijama, prezentirani podaci iz autobiografije velikih znanstvenika Nikole Tesle i Thomasa Alva Edisona. Tako su saznali da je Edison proživio tešku željezničku nesreću nakon koje je ostao djelomično gluh. To ga je natjeralo da samoga sebe unaprjeđuje čitanjem, osobito knjiga koje su govorile o praktičnoj znanosti i tehnologiji. Iz tih skromnih početaka, Edison se razvio u najplodnijeg izumitelja.

Posjetite nas i Vi! Vaše dijete ima besplatno članstvo do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content