Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Volonterke Društva „Naša djeca“ Slatina obilježile su Valentinovo zanimljivom kreativnom radionicom za najmlađe i njihove roditelje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina

Volonterke Društva „Naša djeca“ Slatina zajedno sa djecom i roditeljima ispunile su kreativnu radionicu Veselog sata u četvrtak, 11. veljače 2016. valentinskim srcima.

Volonterke, djeca i njihovi roditelji s posebnim su sjajem u očima, vrijedno i odmah na početku prionuli slušanju uputa stručnih djelatnica Društva i izradi valentinovskih kruna(kapa)-srca od papirnatih tanjura koji se koriste u domaćinstvu.

Valentinovska kruna(kapa)-srce 

Potrebno je:

  • škarice
  • papirnati tanjuri
  • boja

Izrezana je sredina papirnatog tanjura u obliku srca imajući u vidu veličinu dječje glavice kao što to prikazuju fotografije sa radionice. Cijela kapa boja se, uglavnom, crvenom temperom koja mora biti malo gušća da se brzo osuši i da kruna bude dovoljno čvrsta. Nakon toga srce se podigne da stoji uspravno. Kruni se mogu dodati i drugi ukrasi koji se dodatno zalijepe. Sve ostalo prepustite mašti i vrijednim ručicama vaše djece.
Srce sa vezicama

Potrebno je:

  • probijač za papir
  • srca izrezana od tvrdog papira za oblikovanje ili kartona
  • vezice ili vrpce

Izrezano je srce kojemu je na vanjskoj strani načinjen mali otvor za vezicu. Trake ili vezice uvlače se kroz probušene otvore. Djeca mogu izrezivati različite oblike i nizati ih u različitim kombinacijama tako da svaki niz ima poseban izgled.

Uza sve aktivnosti, uvijek imate mjesto i vrijeme za čitanje na dječjem odjelu ili za prepričavanje priča uz pomoć lutaka.

Kraj susreta završio je valentinovskom pjesmom i igrom.

Pridružite nam se i Vi slijedećega četvrtka u 18,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina!

Skip to content