Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U četvrtak, 12. listopada 2017, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, uoči Mjeseca hrvatske knjige 2017, predstavljena je knjiga „Let ka uspjehu“, autorice Ane Kukić, pedagoginje.

Svjedoci smo povećanja znanstvenih istraživanja emocija koja postaju potreba jer svakoga dana do nas dopiru vijesti prepune svjedočenja o raspadu ljudskog sustava uljudnog ophođenja i sigurnosti, o provalama niskih strasti koje su se otele svakom nadzoru.

Emocije postaju problem u životima ljudi, u obiteljima i njihovim okružjima. Nitko u ovakvom svijetu nije zaštićen od  negativnih pojava i to na stanovit način utječe na život naš samih.

Redoviti smo recipijenti informacija koje govore o emocionalnim neprimjerenostima, očaju i nepromišljenosti u obiteljima, zajednicama i životima svih nas.

Knjiga „Let ka uspjehu“ pomaže nerazumnom svijetu pronaći svjetlo razuma. Sudionici smo nepoznavanja prijatelja i ljudi iz susjedstva, zapostavljene i zlostavljane djece o čijim problemima često ne znamo ništa.

Vjerujemo prijateljima  da žive savršen život, mnogo bolji od našega, zavarani lažnom slikom koju nam prikazuju na druženjima ili  fotografijama na facebooku.

Nepoznate su nam njihove boli i depresije koje često završe razorenim brakovima, depresijom bračnih partnera, ubojstvima i samoubojstvima. Ljubav često brkaju s preuranjenim  seksualnim odnosima, često i s neprimjerenim partnerima.

Autorica knjige svojim radom želi pomoći ljudima da nađu sebe, upoznaju svoje unutrašnje biće i  pronađu snagu za optimizam , sreću i uspjeh. Knjiga je nastala na osnovi osobnog iskustva autorice.Autorica ne ostaje na nivou vlastitog iskustva nego koristi ideje suradnika kao i  brojne pedagoško-psihološke  i literarne izraze.

Osjećaj neovisnosti u čovjeku autorica prikazuje slikom „hladnog i tihog prostora u kojem se okreću zvijezde.“Knjiga je stilom pisanja i problematikom kojom se bavi namijenjena prosječnom poznavatelju psihologije i pedagogije.

Čitatelj je čita u dahu, a zatim se vraća poglavljima koja su za njega naročito značajna.Autorica navodi kako za uspjeh u životu nije bitno jesi li diplomirani psiholog, nego da imaš zdrav razum, pozitivno usmjerenu energiju i stvarnu želju za uspjehom.

Knjiga ne stvara uspješnog čovjeka i poduzetnika , ona mu liječi dušu, ali nikada neće mati posljednju riječ, ona je prepušta čitatelju. Knjiga ovakve vrste ne može se zamisliti bez pitanja o neodrživoj ljubavnoj strasti , o tuzi i nesreći, ulozi roditelja.

Nasuprot tomu, postoje i misli: osjećam se kao da se ponovno rađam. Moje želje su prerasle u zanos , imam volju koja brda pomiče i imam čvrstu vjeru u uspjeh.Ovu knjigu shvaćamo kao još jedan dar  koji pomaže da pojačamo i hrabrimo se vrlinom i snagom drugih.

Ljubav nam daje poticaj shvatiti da na svijetu nismo sami . Stara je izreka da „pobjednikove rane brzo zacijele“. Bez ljubavi svijet ne bi postojao.

 

Skip to content