Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

005Ljetno druženje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina nastavili smo radionicama utorkom i četvrtkom pod nazivom “Čitajmo, pišimo, slušajmo i igrajmo se zajedno”.

U utorak, 30. srpnja 2013, program je bio raznovrstan, prema interesima i dobi djece. Formirane su dvije skupine: filmska, koju su činili dječaci starijih dobnih skupina i skupina koja je slušala čitanje bajki i priča, većinom djevojčice i predškolska djeca s roditeljima.

Filmska skupina zajednički je odlučila o izboru filma iz fonda elektroničke građe Knjižnice: Kupili smo Zoo, proslavljenoga filmaša Camerona Crowea. Film je temeljen po istinitoj priči, i kako smo očekivali, dodirnuo je srca naših mladih gledatelja.

knjiznica_radionica_001

Druga skupina djece slušala je Grimmovu bajku Snjeguljica i sedam patuljaka, ali ovaj puta na drugačiji način. Knjižničarka je čitala bajku iz ilustrirane slikovnice, a na računalu je tekao polagani animirani film sa elektroničke građe koja je sastavni dio čitanoga naslova. Elektronički dio slikovnice sadrži bojanku, slagalicu… Iako je sadržaj bajke poznat gotovo svoj djeci, pažnju je plijenio način na koji je prezentirana.

knjiznica_radionica_002

Najmlađem članu skupine, dječaku od nepune tri godine, ovo je bio veoma zanimljiv susret jer je s mnogo uspjeha načinio svoje prve poteze i klikove elektroničkim mišem i obojio nekoliko prizora elektroničke bojanke.

knjiznica_radionica_003

Susret je završio spajanjem skupina djece i izradom zanimljivih straničnika, te pjesmom za djecu Arsena Dedića „Prijateljstvo“.

Susrete nastavljamo u četvrtak radionicama kreativnog pisanja za djecu i odrasle u dvije odvojene skupine.

Posjetite nas!

Skip to content