Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Već tradicionalno, povodom Daana Grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina proglašava Najčitatelje u kategoriji djece i odraslih korisnika.

Poznata je činjenica da se čita sve manje ,i iako izgleda pasivno, ono je sve osim toga. Naš um uvijek i iznova fokusira se na nove izazove, a stečenu sposobnost koncentracije lakše primjenjujemo u drugim aktivnostima. Stimulira mozak da lakše procesuira i usvaja nove informacije što je u potrebi cjeloživotnog obrazovanja veoma bitno. Istraživanja pokazuju da je knjiga jedan od najučinkovitijih načina za relaksaciju i opuštanje. Usredotočenim čitanjem aktivira se dio mozga za kritičko razmišljanje. Čitanje obogaćuje rječnik i gradi samopouzdanje, kvalitetno argumentiranje, raspolaganje činjenicama.

Djeca i roditelji koji naglas čitaju zajedno stvaraju čvršću vezu od onih koji to ne rade. Postoji još mnogo razloga kojima argumentiramo poticanje čitanja. Pridružite nam se!

Knjižničarke su danas, iznimno uzbuđene, dočekale svoje Najčitatelje i goste jer se manifestacije održavala u gotovo potpuno uređenom novom prostoru od 250 kvadratnih metara. Izvođač radova je izvršio svoju obvezu u duhu dobre suradnje i sada preostaje postavljenje namještaja i stručno preseljavanje knjižne građe koje je mnogo.

Glazbeni uvod priredio je Krunoslav Matišić, a zatim je nastupila jedna od pobjednica slatinskog Talent show-a, Tamara Djokić s pobjedničkom pjesmom.

Kulminacija je nastupila početkom proglašavanja onih koji su prošle godine najviše čitali,odnosno posudili najviše jedinica građe kako je to računalo zabilježilo, a redoslijed je slijedeći u kategoriji djece:

1. Marta Mikolić :73 jedinice građe
2. Laura Martinović:72 jedinice građe
3. Lejla Jurkić: 71 jedinica građe
4. Bošnjak Ivona: 66 jedinica građe
5. Bošnjak Vlatka: 63 jedinica građe

U kategoriji odraslih korisnika redoslijed je slijedeći:

1. Prošlogodišnji Najčitatelj želio je ostati anoniman i ove je godine posudio 277 jedinica građe. Čestitamo!
2. Mara Peterko: 211 jedinica građe
3. Katarina Baćani: 205 jedinica građe
4. Vjera Krsnik: 141 jedinica građe
5. Tamara Dorić: 114 jedinica građe

Nakon proglašenja Najčitatelja, izveden je igrokaz Mladena Kušeca „ Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu.

Susret je završio rođendanski, a najslađa poruka pronađena je na torti.

Skip to content