Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja više od dva desetljeća uspješno promovira knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.

Povodom toga, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina, posjetili su u srijedu, 18. listopada 2017, učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Područne škole Donji Meljani u pratnji učiteljica Martine Grgurić i Mirjane Prlić. Učenici redovno posjećuju i dobro poznaju način posuđivanja knjiga i druge građe, službe i usluge Knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige 2017. posvećen je enciklopedistici i odvija se pod geslom : Sve na jednom mjestu“, te je i naš susret protekao u druženju s ovim dijelom knjižne građe.

Najstariji učenici spremno su objasnili način služenja enciklopedijom, a zatim i termin pronašli u enciklopediji. Nakon toga, učenici su vrijeme provodili družeći se s enciklopedijama za djecu.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje i provodi se u Mjesecu hrvatske knjige.

Organizatori kviza su:

  • KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
  • Hrvatski centar za dječju knjigu

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom, a naslov i tema kviza u 2017. godini: „ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE“

Za sudjelovanje u kvizu potrebno je pročitati sljedeće knjige:

  • MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši
  • TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik
  • SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku

Glavna nagrada je PHABLET LENOVO.

Učenici su tekst Sanje Pilić čitali naglas. Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha, a zatim on-line pristupili pitanjima kviza.

Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content