Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Svjetskog dana lutkarstva, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila je skupina „Malci“, predškolci Dječjeg vrtića „Zeko“

Skupina predškolaca nadjenula je svojoj skupini ime po istoimenom crtanom filmu „Malci“ koji im je jedan od najdražih. Većina ih već posjeduje članske iskaznice, a osim priča, „Malci“ često koriste i knjige koje , na njima prilagođen način, govore o stručnim temama kao npr. ljudsko tijelo, svemir i još tisuću zašto i kako.
Knjižničarka ih je upoznala sa svim odjelima Knjižnice, a oni koji već duže vremena posuđuju knjige pomogli su knjižničarki objasniti službe i usluge knjižnice primjerene njihovu uzrastu. Poklonjeno im je članstvo za narednih godinu dana.

Kako je danas Svjetski dan lutkarstva, knjižničarki je lutka-žabac pomogla ispričati priču autorice Mihaele Veline: „Žabeceda“.Zeleni žabac danas je bio i glavni junak koji je na neobičan način približio abecedu najmlađim čitačima -gledačima i učinio knjigu i vrlo korisnom. Lik žapca tako je otkrio slovo A, ali i rekao djeci da za vožnju auta dara nema, za slovo C, cipela mu za krak nije, ali Č, čizma bolje nogu grije. Tako redom slovo po slovo, uz izvrsne ilustracije Tomislava Torjanca stigli smo, nakon skoro sat vremena, do slova Z, kada simpatični Žabac u zrcalo baš ne viri jer zna koja ga slika čeka, pa zato čvrsto žmiri. Tako i završava Žabeceda. Predškolci su zahvaljujući ovoj neobičnoj i simpatičnoj slikovnici, didaktički dobro osmišljenoj, obogaćenoj izvrsnim ilustracijama, neosjetno pregledali sva slova kroz igru. Teško je bilo odrediti današnjeg dobitnika nagrade, knjige „Moja velika zabavna knjiga“(poklon nakladničke kuće „Znanje“) jer je mnogo djece aktivno i redovno sudjelovalo. Najaktivnijeg Malca, izabrala su djeca.

Predškolci su Knjižnici poklonili čarobni grah koji su zasadili i divovski dvorac koji su izradili nakon čitanja priče i gledanja elektronske slikovnice „Janko i čarobni grah“. Susret je završio razgledavanjem mnoštva slikovnica primjerenih njihovu uzrastu.

Posjetite nas i Vi! Vaše dijete ima besplatno članstvo do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole!

Skip to content