Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina obilježila šestu obljetnicu kampanje za čitanje djeci od rođenja „Čitaj mi“ obnovivši suradnju s pedijatrijskom ordinacijom dr.spec.sped Željkice Gerenčir

Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja, prilika je za obilježavanje šeste obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!” koju zajednički provode Hrvatsko čitateljsko društvo,Hrvatsko knjižničarsko društvo, UNICEF Hrvatska, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog dana dječje knjige je Nacionalni odbor za dječju knjigu iz Litve, a Poruku djeci svijeta napisao je i ilustrirao Kestutis Kasparavičius, jedan od najpoznatijih i najboljih litavskih pisaca i ilustratora. Njegove se knjige čitaju na našim prostorima već dugo zahvaljujući izdanjima Ibis grafike i prijevodima s litavskog Mirjane Bračko. Poruku djeci svijeta na hrvatski jezik prevela je Davorka Semenić-Premec, dopredsjednica HČD-a.

 Kampanja „Čitaj mi!“ službeni je kandidat za nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2019. g., najveće svjetske nagrade za promicanje dječje književnost i književnosti za mlade.(Hrvatsko čitateljsko društvo)

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina obilježila je 02. travnja obnovivši suradnju s pedijatrijskom ordinacijom dr.spec sped. Željkice Gerenčir na način da knjižničarke posjećuju utorkom pedijatrijsku ordinaciju i čitaju djeci naglas.

Skip to content