Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Dana grada Slatine, 01. rujna 2014., Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je 28. kolovoza 2014. u 17,00 sati pričaonicu i radionicu za djecu „ Priča o torti“ i nastavak je teme s prethodne radionice . Ovoga puta razgovarali smo o slavljeniku, našemu gradu Slatini.

Uvod u pričaonicu priredile su učenice trećih i četvrtih razreda i to pjesmom koja govori o ljubavi prema gradu: „Moja Slatina“. Slavljenika smo zatim upoznavali čitanjem tekstova o prvim počecima spomena grada Slatine, pa sve do suvremenosti.

Priređen je mali kviz znanja u kojemu su djeca napravila dvije skupine. „Slatinčani „ i „Moja Slatina“. Više točnih odgovora dala je skupina Slatinčana i tako osvojila slavljeničku tortu koju su svi zajedno podijelili na jednake dijelove.

prica_o_torti

U 18,00 sati proglasili smo najčitatelje u kategoriji odraslih korisnika i djece. Najčitateljica u kategoriji odraslih korisnika je Krsnik Vjera sa posuđenih 172 jedinice knjižnične građe tijekom godine dana posuđivanja. Slijedi Bihar Božica, prošlogodišnja najčitateljica, sa posuđenih 150 jedinica građe. Na trećem mjestu je Kireta Ružica sa posuđenih 120 jedinica građe. Slijedi Baćani Katarina sa posuđenih 111 jedinica građe. Ojkić Milorad i Bosilj Đurđica posudili su 105 jedinica građe.

U kategoriji djece, Najčitatelj je predškolac Matančić Damjan sa posuđenih 123 jedinica građe. Slijedi Relić Mara ( 5 god.) sa posuđenih 106 jedinica građe. Treće mjesto pripada Kraljik Maji ( vrtićki uzrast) sa 95 jedinica građe. Četvrta je Velić Viktorija ( učenica trećeg razreda osnovne škole) sa posuđenih 95 jedinica. Peto mjesto pripada Smudić Heleni( vrtićki uzrast) sa posuđenih 70 jedinica građe.

Knjižnica se zahvalila i mamama koje svojim učestvovanjem, ali i stručnim radom učestvuju u radu radionica: Tamari Ivić, Tamari Majer te obitelji Stjepić.

Pridružite nam se i Vi, čitanje je uvijek in!

Skip to content