Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s Osnivačem, Gradom Slatinom, a uz pomoć ARHIS-a d.o. za projektiranje, građenje i nadzor, realizirat će Projekt adaptacije i proširenja Gradske knjižnice i čitaonice Slatina. Radove izvodi GRAĐENJE MARKOVIĆ D.O.O. Proširenje Knjižnice ostvarit će se spajanjem s prostorom koji mnogi građani izgovaraju s nostalgijom, tvz. Mliječnim restoranom, a donedavnim spremišnim prostorom Zavičajnog muzeja. Radovi na adaptaciji i proširenju teku prema planiranom rasporedu. Financijska sredstva za proširenje i adaptaciju osigurat će Ministarstvo kulture u iznosu od 400.000,00 kuna. Jedan dio sredstava osigurat će i Osnivač. Pomoć Ministarstva kulture pri ostvarivanju adaptacije Gradske knjižnice i čitaonice Slatina jedna je značajna sastavnica Programa JAVNIH POTREBA U KULTURI REPUBLIKE HRVATSKE.

Financijskim pomaganjem u izgradnji ustanova u kulturi može se odvijati proces decentralizacije kulturne djelatnosti te tako povećati dostupnost informacija svim građanima i povećati interes javnosti za različite knjižnične sadržaje.

U drugom dijelu prostora, pregrađenom i zaštićenom od prašine i buke, odvija se nesmetana posudba građe i kulturno-edukativne aktivnosti za sve dobne skupine korisnika. Knjižničarke redovno svakoga četvrtka posjećuju specijalističku pedijatrijsku ordinaciju dr. spec.sped. Željkice Gerenčir i čitaju naglas djeci podržavajući tako Nacinalnu kampanju za čitanje djeci od rođenja.

Posjetite nas! Knjižnica posjeduje sve najnovije naslove lijepe književnosti i publicistike za sve dobne skupine korisnika, a nabavlja i elektroničku građu!

Ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Slatina:
Ana Knežević, mag. Bibliotekarstva

Skip to content