Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Članovi Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sastali su se 11. travnja 2018. godine po 24 put.

Susreli smo se da bi razgovarali, razmijenili svoje utiske, zapažanja o pročitanoj knjizi “Slonovi na mjesečini” uglednog britanskog novinara i pisca Johna Sweeneya.

Prolazeći kroz mnoge prepreke, nezgode, nedaće skupina djece siročadi sa svojom učiteljicom prelaze tisuće kilometara kako bi sačuvali živote probijajući se kroz razorenu Burmu 1942. god. prema Indiji, a bježeći pred Japancima koji su sve uništavali, bombardirali. Putem su im pomagali mnogi ljudi, a i sama sudbina koja je odredila da dođu do odredišta. Susreću Slonovsku četu broj 1, slonovi i njihovi vodiči, “šaptači slonova”, koja im omogućuje da, dijeleći dobro i zlo, stignu do utočišta. Unatoč svom zlu koje se pojavljuje u knjizi priča je to o hrabrosti, ustrajnosti i suosjećanju u vihoru rata. Posebno nas je dojmio kraj priče, odnosno sretan dolazak djece, slonova i njihovih pomagača na cilj. Knjiga je dobila srednju ocijenu 3,8.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba, 08. svibnja 2018. u 18,30 sati odabrali smo knjigu ” Kod kuće je najgore” svjetski poznatog izraelskog pisca Ephraima Kishona. Smatraju je najprodavanijom knjigom na hebrejskom jeziku – odmah iza Biblije.

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.

Skip to content