Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom manifestacije „Prosinac u Slatini“, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priredila je, već tradicionalno, kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa i čestitki uz ugodno druženje i predbožićni kapučino.

Izložbeni prostor Knjižnice već je početkom prosinca krcat veoma atraktivnim aranžmanima kreativne radionice gospođe Vesne Begovac, Klementine Najcer i Anite Dudović.

Gospođa Ružica Kireta, jedna od ovogodišnjih najčitateljica, osobno se potrudila izraditi mnoštvo dekorativnih predmeta planiranih za darivanje najaktivnijih korisnika Knjižnice tijekom 2014.

Danas su se izrađivale čestitke tehnikom papirne filigrafije. Papir u boji izreže se u trake širine 0,5cm. Kraj trake zalijepi se na svitak koji primimo s jedne strane i stisnemo u željeno oblik. Kraj zalijepimo ljepilom. Na taj način možemo lijepiti trake različitih boja, a zatim njima na tvrdom kartonu, prethodno oblikovanom u čestitku, „oslikavati“ latice, listiće ili druge oblike.

Na današnjoj radionici, već vrlo vješte i poznate kreativke, ali i one mlađe, ne samo da su savladale tehniku savijanja i stiskanja papira, nego su se prepustile mašti i stvorile najrazličitije oblike koji će obradovati dobitnike ovih čestitki.

Pridružite nam se i Vi!

Radionica se nastavlja u petak, 19. prosinca 2014. u 10,00 sati.

Skip to content