Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U petak, 17. studenog, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina predstavljena je prva knjiga „Bosa kroz trnje“ Ane Radić Jecel. Ana Radić Jecel živi u Slatini, a ovu autobiografsku knjigu napisala je u sklopu biblioterapije koja joj je pomogla u svladavanju teških životnih iskustava obilježenih nasiljem u obitelji i ovisnošću supruga o alkoholu.

Knjigu je predstavila Ksenija Vujanović-Juras, predsjednica Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina. Ksenija Vujanović-Juras u svom dugogodišnjem radu u Udruženju imala je prilike susresti se s mnogim pričama koje su vrlo slične onoj opisanoj u predstavljenoj knjizi. S velikim razumijevanjem pričala je o svom iskustvu u radu s ovisnicima i njihovim obiteljima, o biblioterapiji koju preporučuju svojim korisnicima te, naravno, o autorici, o njenoj hrabroj životnoj borbi i hrabrom dijeljenju autobiografske priče.

Uz predsjednicu Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina, svoje iskustvo s okupljenima podijelila je i tajnica Udruženja, stručna djelatnica i medicinska sestra Višnja Kajzer koja je nešto više rekla o samom djelovanju udruge.

Okupljeni sudionici imali su prilike poslušati i izlaganje predsjednice Udruge S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja – Virovitica, poznatu aktivisticu Desu Kolesarić koja je govorila o nasilju nad ženama i svome iskustvu u borbi za ljudska prava i prava žena.

Ugodan glazbeni ugođaj unijele su učenice Glazbene škole Milka Kelemena Petra Pekić i Bruna Šebijanić, učenice 2. i 4. razreda flaute, uz mentorstvo profesorice Mirte Ostrošić.

Pročitajte više na poveznici: https://www.radioslatina.hr/prica-o-teskom-zivotu-bosa-kroz-trnje-ane-radic-jecel-veceras-promovirana-u-gkic-slatina/

Skip to content