Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

Iza nas je Noć knjige, manifestacija koja se ove godine iznimno odvijala u vremenu od 21. do 24. travnja, 2017. god. a sve u cilju da potakne kulturu čitanja i obuhvati i škole, učenike koji su do 21. travnja imali školske praznike.

U ponedjeljak, 24. travnja u 18,00 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina gostovala je Vlasta Golub koju vjerojatno mnogi poznaju kao glumicu Virovitičkoga kazališta. Međutim, njen posjet knjižnici bio je iz drugih razloga. Riječ je o predstavljanju njene knjige “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”. Prvi je to roman koji je napisala i već za njega dobila književnu nagradu “Zvonko” za 2016. godinu. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade – Klub prvih pisaca za najbolji neobjavljeni roman. Knjigu je namijenila tinejdžerima i njihovim roditeljima. Tema romana je aktualna i govori o problemima koji često prate mlade osobe na pragu odrastanja. Spisateljica naglašava važnost komunikacije tinejdžera sa roditeljima i pravim prijateljima pred kojima mogu biti onakvi kakvi jesu, bez potrebe da stvaraju lažnu sliku o sebi. Ovo je knjiga koja govori o samopouzdanju, promiče čitanje, pisanje, glazbu koja nije turbofolk.

Književni susret i promocija knjige protekli su u ugodnoj atmosferi, spisateljica je nadahnuto govorila o svojoj knjizi, o razlozima, povodima pisanja knjige, temama, problematici knjige koja je vrlo aktualna. Vlastu Golub zanima u kojem trenutku neki incident prerasta u psihološko nasilje.

Književni susret organiziran je u suradnji sa Osnovnom školom Josipa Kozarca Slatina i nastavnicama hrvatskog jezika Hanom Tepeš i Snježanom Tot. Na kraju susreta novinarska grupa škole pod vodstvom nastavnice Snježane Tot za školski časopis napravila je intervju sa spisateljicom.

Knjiga “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo” Vlaste Golub nalazi se u fondu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina i može se posuditi, a njena spisateljica najavila je pisanje novoga romana za tinejdžere sa još jednom vrlo aktualnom temom te se nadamo skorom susretu sa njom.

Skip to content