Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava, jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održan književni susret na kojem je gost bio vodeći autor duhovne literature u Hrvatskoj, Bruno Šimleša.

Bruno Šimleša napisao je šest knjiga, od kojih mu je “Ljubavologija” najdraža, te je upravo nju sinoć predstavio Slatinčanima. U knjizi koja nas uči kako izgraditi zdrave, sretne i strastvene odnose s drugima, Šimleša, između ostaloga, odgovara na pitanja “Koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti? Postoje li bezuvjetna ljubav i srodne duše? Je li istina da se suprotnosti fatalno privlače?…”

U dijelu knjige, koja se bavi partnerskim odnosima, Šimleša nabraja 15 zabluda o njima.

“Jedna od najraširenijih, najvećih i najtoksičnijih zabluda je da svoj ljubavni život poistovjećujemo sa partnerskim životom.” – naglasio je autor.

“Mnogi ljudi misle da ljubavni život imamo samo ako smo u vezi. Neopravdano je poistovjećivati ljubavni sa partnerskim životom, te partnerski život stavljati kao krunu ljubavnog života, nešto bez čega smo nepotpuni i necjeloviti. Ne slažem se s time, jer možemo živjeti potpuno cjelovito bez partnerske ljubavi. Ako znate voljeti svoju djecu, prijatelje, ples ili prirodu, ljubav jeste u vašem životu i vaš život je jako bogat, čak i ako niste u partnerskoj vezi.” zaključio je Šimleša.

Skip to content