Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredila je u utorak ,05. srpnja 2016. pričaonicu i likovnu radionicu inspiriranu knjigama za ljubitelje dječje književnosti autorice Dese Muck “Anica i sportski dan”, te Knister “Čarobnica Lili i nogometna groznica”.

Radionici su prisustvovali osnovnoškolci. Maja Kustura je, u suradnji s Knjižničarkom, ukratko prepričala radnju knjige“Anica i sportski dan“: Anica se, ukratko, uvijek veseli sportu, a njezin prijatelj Jakov ima poteškoća u tome. Anica mu odluči pomoći, ali kako se Jakov srami trenirati danju, upute se na noćno trening gdje autorica upućuje djecu na različite opasnosti. Učenici su zatim podijeljeni u skupine koje su iznosile svoj stav o knjizi. Na kraju se većina složila da je Jakov zaslužio bolju „ulogu“ od one koju mu je dodijelila autorica jer na početku utrke potrči opušteno i uspravljeno na šestom mjestu, ali opet doživi nezgodu i svi mu se smiju. Ipak, Jakov će se toj zgodi i sam smijati.

Knjiga „Čarobnica Lili i nogometna groznica“ poučila nas je nekim pravilima nogometa, poučila nas da i mnoge djevojke uživaju u igri ili kao sportske novinarke. Ili su samo zaljubljene u najboljeg nogometaša na školi. Učenik Luka Vilk poučio nas je, uz pomoć knjige, o postavu nogometne ekipe na terenu.“ Prenosili“ su se najzanimljiviji i najnapetiji dijelovi u kojoj je sudjelovala hrvatska reprezentacija na Prvenstvu. Luka je priredio i navijačku pjesmu.

Učenice Ena Jenečić i Marijeta Jukić napisale su pjesmu:

Vatreni se uzidžu

Jer ti si
crvena, bijela i plava.
U publiku si sjela s nama
i sada navijaš…
I mi se uzdižemo do neba,
gledamo vatru kad zabijamo gol.
I mi smo vatreni
kad igra Hrvatska.
Ne može nam zabit`gol ni Španjolska.

Na likovnoj radionici, učenici su većinom izrađivali likove s dresovima Hrvatske nogometne reprezentacije, ili i one za koju sada navijaju na Prvenstvu. Radionica je potrajala mnogo duže od predviđenog vremena jer se igrala i igra „Nogomanija“.

02. 07.2016. Međunarodni je dan sportskih novinara. Svim sportskim novinarima i novinarkama, radionica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina čestita njihov dan!

Pridružite nam se u slijedeći utorak u 17,00 sati

Skip to content