Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Međunarodnog dana planeta Zemlje, 22. travnja 2016, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, uz redovnu posudbu knjiga, priredila je u utorak 12. travnja 2016. prigodnu pričaonicu i likovnu radionicu za djecu.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990., uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode. Svoj doprinos daju i najmlađi u čija se srca odmalena usađuje ljubav prema prirodi i društveno ponašanje u svakodnevnom životu.

Želimo li očuvati naš okoliš čistim i ugodnim za generacije koje dolaze, svaki pogodan trenutak iskoristimo kako bismo djecu ekološki osvijestili.

Na izložbenom dijelu Knjižnice izložene su knjige koje ljepotom svoga sadržaja, ali i atraktivnim fotografijama, ističu ljepotu prirode našega Planeta.

Na pričaonici djeca su izabrala čitanje priče „Maša i Medo: prvi susret“. Priča je to o djevojčici s kojom je svaki dan prava pustolovina. U ovoj priči saznali smo kako se izgubila u gustoj šumi i susrela velikog medvjeda. Čitala su starija djeca, a maleni su pažljivo slušali ovu omiljenu priču. Izložene knjige potakle su i najmlađu djecu da posude knjige poput „Priroda priča“, autora Josipa Kokotovića, a koja, na djeci pristupačan način, približava ekološki problem današnjeg suvremenog svijeta.

Od recikliranih materijala: papirnatih rolica i papira u boji, izrađivali su puža koji nije bio nimalo lak zadatak, ali veoma zanimljiv. Oduševljenje je slijedilo na kraju.

Pridružite nam se i Vi utorkom u 17,00 sati!

Skip to content