Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Povodom Dana grada Slatine, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina, već tradicionalno, organizirala je u utorak, 30. kolovoza 2016. proglašenje najčitatelja za proteklih godinu dana.

Knjižnica promiče aktivan život uz knjigu i čitanje, aktivno sudjelovanje u društvu, građansku uključenost, dobru kvalitetu života svojih građana. Surađuje u brojnim akcijama koje se provode u Hrvatskoj kako bi se potaklo čitanje i čitalačke navike.

Koliko god nam se suvremeni život činio užurbanim, uvijek postoji vrijeme koje moramo posvetiti svojoj vlastitoj umjetnosti jer bez hrane za dušu čovjek nije vrijedan života. To potvrđuju i korisnici Knjižnice koji su u protekloj godini posudili najveći broj knjiga:

U kategoriji odraslih korisnika najčitateljica je Mara Peterko sa pročitanih 182 knjige. Slijede je: Krsnik Vjera sa posuđenih 138 i Baćani Katarina sa posuđenih 134 knjige. Sanja Drk je na četvrtom mjestu sa 111 posuđenih knjiga, a na petom je Matančić Doris sa 105 posuđenih jedinica građe.

Matančić Doris jedna je od najredovitijih članica Kluba čitatelja te je nazočnim odraslim korisnicima preporučila knjigu koja je u održanih četiri susreta dobila najvišu ocjenu članova: „Oproštajni valcer“, autora Milana Kundere. Knjiga je to koja govori o pet dana u lječilištu za neplodnost koji dobivaju dramatične zaokrete.

U kategoriji djece, najčitateljica je Lana Mandl sa posuđenih 157 jedinica građe, većinom knjižne. Slijedi Pravda Gabriel sa posuđenih 124 jedinice, većinom elektroničke građe. Matančić Gabrijela je stara četiri godine i s majkom Doris posudila je 89 jedinica knjižne i neknjižne građe. Matančić Damjan posudio je 89 jedinica knjižne i neknjižne građe. Relić Mara je predškolskog uzrasta i s roditeljima je posudila 82 jedinice knjižne i neknjižne građe za svoje potrebe.

Čestitamo i zahvaljujemo se Najčitateljima koji nas redovno posjećuju, i pri svakom susretu potvrđuju izreku da je čitanje poveznica među ljudima, ali i onu da su oduvijek i liječnici i knjižničari vjerovali u terapeutsku vrijednost knjiga i čitanja.

Knjižničarka je u nastavku susreta priredila radionicu izrade straničnika (bookmarkera), ali i slasticu rođendanskog iznenađenja.

Veselimo se Danu našega Grada svi zajedno!

Skip to content