Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U utorak, 27. listopada 2015., Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili su prvašići Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine u pratnji učiteljica i knjižničarke.

Većina učenika posjećivala je Knjižnicu za vrtićkih dana, mnogo njih provodi svoje slobodno vrijeme u ovim prostorima, te su stoga usluge i građa predstavljene u zajedničkom razgovoru i suradnji.

Slijedeći temu Mjeseca hrvatske knjige koja govori o svjetlosti, učenicima su knjižničarke priredile priču Maje Brajko Livaković: „Krijesnica Svjetlica“. Priča je to o maloj krijesnici Svjetlici koja svakome od djece može stati u dlan, u džep, a može je primiti i u zagrljaj. Neumorno je svijetlila i činila život u cvjetnjaku ljepšim, sretnijim i ispunjenijim. Jednoga dana počeo se u nju uvlačiti neki nemir i nije je nikako puštao na miru. Naime, mislila je kako su zvijezde odjevene u ljepše haljine. Imala je nešto što nitko u cvjetnjaku nije imao, a opet je bila veoma nesretna. Letjela je sve više i više do neba i tamo upoznala zvijezde stare tisuću tisućljeća godina, a koje su se divile najmirisnijem cvjetnjaku i mekanim glasovima bića u njima. Krijesnica izgubi svoju svjetlost silno se trudeći postati zvijezdom. Konačno shvati da je bila u krivu i…

Nakon pročitane priče, učenici su sudjelovali u radionicama oslikavajući unaprijed pripremljene motive svjetiljki prizorima iz priče, a na odlasku im je poklonjeno članstvo u narednih godinu dana.

Pridružite nam se! Saznajte kraj priče i pročitajte mnoštvo drugih! Autorica ove priče navodi kako se nešto ostvaruje u stvarnosti, a nešto u snovima!

Skip to content