Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U utorak, 12. lipnja 2012. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održana je pričaonica za djecu predškolskog i školskog uzrasta: razvojne priče za glasno čitanje, autorice Rotraut Susanne Berner „Karlo, mama, tata i baka Zečić“.

Knjiga je sastavljena od mnoštva prepoznatljivih i toplih obiteljskih priča u kojima je glavni junak zečić Karlo. Karlo živi poput svih ostalih klinaca. Prva priča nosi naziv: Dobro jutro, Karlo! i opisuje način na koji ga mama nježno i s osmijehom budi. Karlo joj uzvraća osmijehom. U drugoj priči Karlo ide s tatom u kupovinu. Priča poučava kako se pri vožnji biciklom ne smije zaboraviti kaciga, pripremi se popis za kupovinu, torba za namirnice. U trgovini tata gura kolica, a Karlo, kao i većina klinaca, sjedi u njima. Kada je sve s popisa u kolicima, tata ih gura prema blagajni i stane u red. Priča ovdje postaje zaista napeta jer su Karlo i tata ipak nešto zaboravili.

Knjiga može pomoći roditeljima u svakodnevnom ophođenju s mališanom i otvara beskrajne mogućnosti promišljanja različitih razvojnih aktivnosti s veoma atraktivnim ilustracijama.

Kraj druženja u Knjižnici namijenjen je pjesmi i igri, već prema raspoloženju i želji djece.

Pridružite nam se svakoga utorka i četvrtka u 17,00 sati.

Tekst i fotografije: Ana Knežević

Skip to content