Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Snježna kugla“, radionica Veselog sata u organizaciji Društva „Naša djeca“ Slatina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina dočarala je pravu snježnu bajku.

Marinela Zrinšćak Begovac, učiteljica razredne nastave, u četvrtak 14. siječnja 2015. priredila je na Veselom satu Društva Naša djeca Slatina u Gradskoj knjižnici i čitaonici iznimno atraktivnu radionicu izrade čarobnog ukrasa zime, snježnu kuglu, koja uvijek iznova oduševljava generacije djece, ali i odrasle.

Knjižničarka je, za Vaše potrebe preuzela tijek izrade snježne kugle sa Lukinog portala za djecu i obitelj. Umjesto prozirnog baby ulja, Marinela je koristila glicerin.

Potreban materijal:

  • manja (po mogućnosti okrugla) staklenka s poklopcem
  • mala plastična ili staklena figurica
  • vodootporno super ljepilo
  • obično ljepilo
  • prozirno baby ulje
  • bijele (crvene, zelene) šljokice
  • raznobojni ukrasni papir
  • ukrasna traka širine vanjskog ruba poklopca
  • škare

Izrada:

1. Dobro operite i osušite staklenku i poklopac. Super ljepilom namažite dno staklene ili plastične figurice (nemojte koristiti metalne i drvene figurice). Zalijepite figuricu na poklopac i uokolo je učvrstite ljepilom, pa pričekajte da se ljepilo osuši.

2. Uzmite ukrasni papir (ili kolaž) i na njega postavite poklopac sa figuricom. Ocrtajte rub poklopca na papiru i izrežite papir.

3. Uzmite staklenku i u nju sipajte dvije žlice bijelih šljokica. Možete koristiti šljokice u raznim bojama, npr. žlica zelenih i žlica crvenih.

4. Uspite u staklenku baby ulje, ne posve do vrha jer će uronjena figurica podići razinu tekućine.

5. Nanesite super ljepilo na unutarnji rub poklopca s figuricom i pažljivo uronite figuricu u tekućinu. Po potrebi dodajte još baby ulja, a potom staklenku čvrsto zatvorite/zalijepite poklopcem.

6. Nanesite ljepilo na ukrasni papir koji ste izrezali u obliku poklopca i zalijepite ga na poklopac.

7. Nanesite ljepilo na vanjski rub poklopca i pažljivo ga omotajte ukrasnom trakom. Traku na krajevima možete odrezati ili svezatiti.

8. Na ukrasni papir koji ste zalijepili na poklopac, sada zalijepite naljepnicu u obliku snježne pahuljice ili pahuljicu izradite od papira pa zalijepite.

9. Sada protresite svoju snježnu kuglu, okrenite je tako da stoji na poklopcu i uživajte u zimskoj čaroliji

Preuzeto sa: Lukin portal za djecu i obitelj

Osim radionice, djeca, njihovi roditelji te članice Društva uživali su u pjesmi i igri koju je mlada učiteljica Marinela za ovu prigodu priredila.

Pridružite nam se i Vi!

Vaše dijete ima besplatno članstvo u Knjižnici do polaska u školu i u prvom razredu osnovne škole.

Skip to content