Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

002Čitanje naglas je poseban dar koji svi možemo pokloniti djetetu, a stvara ugodu i nezaboravne trenutke za dijete i čitatelja.

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo pokrenuli su kampanju “Čitaj mi!” što je ujedno i prva nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.

Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.

Slikovnica dijete uči o svijetu, odgaja ga i pomaže mu savladati poteškoće s kojima se susreće.

Što se radi na dječjem odjelu?

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Slatina svakodnevno čitamo djeci. Starija djeca koja svoje slobodno vrijeme i ljubav poklanjaju knjigama, čitaju mlađima.

Ako dijete ne želi čitati, pri ruci su mu bojice i papir, pripremljena prigodna izrada podložaka za jaja, bojanje i izrada pisanica, mnoštvo didaktičkih igračaka, društvene igre, računalne radionice.

Utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati: čitanje, likovne i literarne radionice ili aktivnosti po želji (društvene igre, računalna radionica, filmska)…

Teme travanjskih pričaonica:

  • Međunarodni dan dječje knjige, bajke H.C. Andersena
  • Dan planeta Zemlje
  • Radionice: prigodne uskrsne, uz mnogo smijeha, pjesme i igre.

Pozivamo roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u svoju knjižnicu. Mozak djeteta, kojem odrasli čitaju i pričaju, brže se razvija.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina

Skip to content