Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredio je svakodnevne aktivnosti svojim najmlađim korisnicima za vrijeme zimskih praznika.

Svaka od aktivnosti inspirirana je knjigom. Najviše zainteresiranih djevojčica privukla je knjiga nakladničke kuće Lusio: „Modna kreatorica“ , a sadrži lude modne projekte i dizajnerske uzorke. Knjigu je ilustrirala Charlie Alder , a tekst prevela Ksenija Plečko.

Druženje je započelo newyorškim tjednom mode koji je bio u tkaninama s cvjetnim i geometrijskim uzorcima, prugama, točkicama i svemu što ide s tim trendom. Dizajnira se kolekcija odjeće za proljeće/ljeto, a modne piste za tu kolekciju pune su svijetlih i lepršavih suknji, haljina i bluza s profinjenim uzorcima i ženstvenim cvjetovima.

Djevojčice su crtale olovkama i bojicama modne kreacije. Knjiga-vježbenica sadrži određene predloške i potiče ih da stvaraju različite stilove, boje, uzorke i tkanine kako bi jednostavnu odjeću učinila što zanimljivijom.

Vježbenica svojim kreatoricama sugerira da budu nadahnute newyorškom modnom pistom za vrijeme stvaranja vlastite kreacije.

Nakon odjeće, slijedi dizajniranje obuće koja također mora biti profinjena i odgovarati reviji newyorškog tjedna mode.

Na kraju tjedna upustili smo se u pustolovinu hvatanja prepredenih lopova pomoću knjige Davida Glovera „Tajanstveni zamak“. Pustolovina je puna preokreta, akcije i zagonetki. Stranice se ne čitaju uobičajenim redoslijedom. Priča započinje na 4. stranici. Zadaci u ovoj pustolovini odnose se na geometrijske likove, i tijela, površine i mjere. U ovoj pustolovini dva smo sata tražili tragove kako bi riješili potragu. Pisali smo bilješke u svoju istražiteljsku bilježnicu. Skupljali smo predmete i oblike u torbi.

Na dječjem odjelu Knjižnice djeca provode vrijeme oduševljavajući se novim knjigama koje osim lijepog izgleda sadrže i zanimljive sadržaje, a najmlađi korisnici odabrat će top 7 najboljih.

Igraju se igrice na računalima, obitelji se druže igrajući društvene igre.

Druženje je ovoga tjedna trajalo po nekoliko sati svakoga dana, dječji odjel je bio prepun, atmosfera je bila topla i ugodna.

Pridružite nam se već u ponedjeljak od 12,00 sati pa sve do 14,30 sati. Vrijeme dolaska i odlaska u navedenom intervalu određujete sami!

Skip to content