Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Slatina priredila je u utorak, 12. srpnja 2016. pričaonicu inspiriranu romanom za djecu „Tajanstveni dječak“, autorice Sandre Glover.

Četrnaestogodišnjakinja se Mandy naviknula da njezini roditelji s puno ljubavi, strpljenja i suradnje udomljavaju djecu bez obitelji i u tome su veoma uspješni iako su to ponekad veoma problematična djeca. Jedne su večeri kući doveli dječaka koji ne govori, čudno je odjeven i tek nakon nekog vremena uspijevaju mu saznati ime: J´hon. Još ih je više čudilo što je dječak pokazivao iznimnu darovitost: izvrstan u matematici, sjajan klizač, u trenutku zna popraviti game boy i slične stvari. Mandy se zbližila s J´honom te saznala puno toga neobičnoga o njemu, ali nije znala bi li mu vjerovala. Zbunjivali su je dječakovi nokti koje je prekrivao rukavicama. Ona ipak odluči riješiti zagonetku tajanstvenog dječaka…

Pričaonica je priređena povodom Međunarodnog dana suradnje.

Kraj radionice protekao je u igri koja je pronađena u knjizi „Čarobnica Lily i nogometna groznica“.

Dragi osnovnoškolci, pridružite nam se pustolovinama priča i igara u debeloj hladovini Vaše Knjižnice utorkom u 17,00 sati!

Što radimo subotom?

Uživate li u bojanju, slobodno se prepustite toj ljubavi jer psiholozi navode kako bojanje pomaže u smanjivanju napetosti i stresa, te potiče kreativnost i slobodu uma. Bojanje postiže toliku popularnost da su trenutno šest od 20 najviše prodavanih knjiga na Amazonu upravo bojanke za odrasle.

Sve je više bojanki za odrasle i svatko može naći nešto po svom ukusu.

Bojati mogu djeca i roditelji u suradnji. Nije li subota najbolji dan za druženje djece i roditelja. Dijete može bojati u suradnji s roditeljima ili samostalno, ako izabere jednostavniji crtež.

Posjetite nas subotom 08,00 – 13,00 sati!

Skip to content