Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gradsku su knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetili učenici 3. razreda Industrijsko-obrtničke škole u Slatini, smjer konobari zajedno sa svojom knjižničarkom Svjetlanom Dupan i voditeljicom, profesoricom Nedom Mađarac. Nažalost, zbog epidemioloških mjera učenici nisu mogli ući u knjižnicu nego smo susret upriličili ispred Knjižnice.

Pošto je Vlada Republike Hrvatske podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja cilj nam je da što veći broj učenika dobije informaciju o svim mogućnostima koji im pruža njihova lokalna Knjižnica. S obzirom da su ovi učenici završna godina srednjoškolskog obrazovanja, pisat će završne radove, a već sutra će mnogi tražiti posao.

Želja nam je da im pomognemo i stojimo im na raspolaganju što se tiče literature. Gradska knjižnica i čitaonica Slatina u suradnji s Industrisko-obrtničkom školom učenicima poklanja besplatno članstvo na 12 mjeseci. Učenici su na granici dječje i odrasle dobi, neki od njih možda će nastaviti sa školovanjem, drugi se zaposliti. U poslu za koji se školuju, gdje je vidljiv rad sa ljudima, bit će im važna međuljudska komunikacija, lakše rješavanje poteškoća, lakše snalaženje.

Tu nastupa knjiga i čitanje koje razvija empatiju kod djece, emocionalnu inteligenciju, samopouzdanje, vrijednosti koje ponekad možemo tek da osjetimo. Zato je vrlo važno imati pored sebe dobru knjigu.

Učenike smo pozvali da sudjeluju u nagradnom natječaju koje Knjižnica organizira povodom Valentinova, dana zaljubljenih i svoju pjesmu, prozni uradak vezane za ovu temu dostave Knjižnici, odnosno pošalju na našu e-mail adresu.

Skip to content